Annons

Annons

Sparriswrap med glutenfria tortillabröd

sparriswrap

Härom veckan höll jag och Elenore i en vegetarisk matlagningsworkshop på Skånes matfestival i Brösarp. Vi lagade oss nästan genom hela tacomiddagen från Vegorätt och då blev jag påmind om de där enkla tortillabröden vi gjorde. Jag älskar hela konceptet med wraps, att ta vad man har, något syrligt, något krispigt, lite mjukt eller geggigt och kanske något starkt. Vips så har man middag fastän kylskåpet tycktes tomt. Såhär i sparristider var huvudingrediensen given och fick samsas med rädisor och en syrlig sallad med fänkål, gurka och vårlök med en vit citronig sås ringlad över.

Annons

När jag kom hem från min lilla resa i England i höstas hade jag fullkomligt fått wraps på hjärnan (och för all del också i magen) och svängde ihop både ett persiskt hummuswrap och en burrito med bönsalsa. Och i arkivet hittade jag dessutom det mest fantastiska wrap med pulled jackfruit och rostad sötpotatis. Goda tips för alla som älskar mackor!

Annons

Sparriswrap
12 sparrisar
½ fänkål (vit- röd- eller spetskål är också gott)
1/4 gurka
2 rädisor
1 salladslök
2 tsk citronsaft
1 tsk olivolja

en klick av t.ex. Oatly iFraiche eller Alpro GoOn eller någon tjock sojgurt
½ citron, zest
1/4 chili
salt och svartpeppar

Stek eller grilla sparrisen.
Skär fänkålen och rädisorna tunt, gurkan i lite mer rejäla bitar, liksom vårlöken. Lägg i en skål, tillsätt olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft.

Glutenfria tortillabröd
4 dl vatten
2 dl bovetemjöl
3 1/4 dl majsmjöl
½ dl rapsolja
½ tsk salt

Mixa samman ingredienserna. Stek på hett stekjärn, med lite olja tillsatt. Vicka ut smeten på samma vis som när du steker pannkakor. Vänd när ytan torkat helt.


2 kommentarer

Annons


Laddar