Annons

Annons

Wrap med pulled jackfruit & rostad sötpotatis

fooled pork

Gott nytt grönt! Jag inleder 2016 med ett recept som kanske snarare känns 2014 när pulled pork var maten på allas läppar och långkoken puttrade timvis i landets alla ugnar. Fooled pork eller pulled jackfruit blev snabbt det växtbaserade alternativet och är fortfarande lite av en favoriträtt för mig. Har ni provat? Denna gång serverade jag den i wraps med sötpotatis som jag klyftat och rostat i ugnen, avokado, kålsallad, syrad rödlök och… ja, ni känner ju mig – en näve koriander. Tallriksmodellen är utbytt mot denna ”tacomodell” och att servera mat på detta sätt där var och en får plocka på sig grönsaker själv har jag hört forskare tipsa om för att få sina barn att äta mer grönsaker. Helt enkelt ett gott, grönt sätt att inleda nya året på!

Annons

Annons

Jackfruiten som jag använder köps konserverad i saltlake och finns vanligtvis i asiatiska matbutiker. Se upp så du inte får sirapsvarianten med dig hem!

pulledjackfruit

Pulled jackfruit | ca 6 portioner
4 gula lökar, strimlade
2 chilifrukter, finhackade
4 vitlöksklyftor, tunt skivad
2 burkar jackfruit (”in brine”), avrunnen
2 tetror krossad tomat á 400 g
3 msk tamari
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt och svartpeppar

Stek löken tills den mjuknat och blivit gyllene, salta och peppra. Tillsätt chili, vitlök och jackfruit. Fräs ett par minuter och tillsätt paprika- och chilipulver, fräs ytterligare ett par minuter och tillsätt sedan krossade tomater och tamari, låt koka en timme. Krossa jackfruitbitarna med en träsked, smaka av och efterkrydda eventuellt.

Tillbehör
bröd, avokado, färsk koriander, ugnsbakad klyftad sötpotatis, coleslaw, citronsaft att pressa över


Kommentera

Annons


Laddar