Annons

Annons

Burritos med bönsalsa, avokado & koriander

vegetarisk burrito
skord

Ja, det blir väldigt wrapsigt nu. För efter mina persiska hummuswraps passar jag på att också slänga in ett mexikanskt wrap i form av burritos fyllda med bönor, salsa, krispig vitkål, avokado och (såklart) koriander. Jag har just skördat säsongens sista tomater i växthuset som tillsammans med lite hemodlad rödlök och jalapeño bildar grund för salsan.

Annons

___

Burritos med bönsalsa, avokado & koriander

Bönsalsa
4 tomater
3 paprikor
2 jalapeños
1 röd lök
2 burkar/tetror blandade bönor
salt & svartpeppar

Skär tomater och paprika i bitar. Finhacka jalapeño och strimla löken. Lägg i en ugnsfast form, salta och peppra. Rosta i ugnen på 220 grader i ca 20-30 minuter eller tills grönsakerna släppt ifrån sig vätska och fått färg i kanter eller toppar. Rör ihop grönsakerna med sked så tomaterna mosas lätt. Häll av bönspadet och blanda ner bönorna i grönsaksröran.

1 stor kruka koriander
2 avokados
1 vitlöksklyfta
1/4 vitkålshuvud
4-6 tortillasbröd
1/2 citron

Mosa avokadon grovt och blanda med den rivna vitlöksklyftan, lite citronsaft och salt och svartpeppar. Strimla vitkålen fint.
Lägg salsa, avokadoröra, korianderblad och vitkål på tortillabröden och pressa eventuellt lite citronsaft över och rulla ihop.

bonsalsa
vegetariska burritos


Kommentera

Annons


Laddar