Annons

Annons

Raw äppelgröt

God morgon vänner! Jag älskar den här tiden på året när man kan plocka ihop merparten av sin mat i trädgården och sedan svänga ihop den med lite stapelvaror från skafferiet. Ett besök i mataffären tycks nästan överflödigt och jag känner mig rikare än någonsin! Nu har jag dessutom haft glädjen att skörda ett par av mina egenodlade fikon från trädet jag köpte tidigare i somras och i trädgården dignar äppelträden av årets rika skörd.

Annons

Tillsammans med havregryn och olika sorters frön fick äpplena från trädgården bli till en rå, fräsch och krispig gröt som inte blir sådär himla klistrig och seg som gröt ibland kan vara. Och på toppen samsades finaste fikonet med gojibär och Elenores nordiska superfood blandning gjord på handplockade bär och nyttigheter från Österlen. Ja, ni hör ju – bättre start på dagen är svår att få!

Raw äppelgröt |  två portioner

2 små äpplen eller 1 stort
1 ½ dl havregryn
½ dl solroskärnor el. hackade hasselnötter
1 msk linfrö
½ msk chiafrö
1½ dl vatten
kanel

färskt fikon, gojibär, havremjölk och gärna mandel- eller hasselnötsmör till servering eller lite honung ringlad på toppen

Riv äpplet på grova sidan av ett rivjärn.
Blanda samman samtliga ingredienser och låt slå i kylskåp minst 2 timmar eller gärna över en natt.


8 kommentarer

Annons


Laddar