Annons

Annons

Pumpkin spice muffins

pumpkinspicemuffins_gronaskafferiet

pumpkinspicemuffin_gronaskafferiet.se

Halloween är förbi och för mig kom och gick högtiden utan att något halloweenigt överhuvudtaget inträffade. Jag såg varken på skräckis eller åt något godis, karvade inga pumpor och klädde inte ut mig till katt i svarta trikåer. Inte heller hittade varesig spöken, gastar eller minimumier sig ut till min avlägsna lilla krok i jakt på sötsaker eller bus.

Annons

Så idag tar jag halloweenrevansch och beger mig på bokcirkel med en låda veganska pumpkin spice muffins. Jag bakade muffinsen på nyskördad hokkaidopumpa direkt från trädgårdslandet och det slår mig nu att kvällens bokträff därmed går helt i japanskt tema. Haruki Murakamis Elefanten som gick upp i rök är nämligen boken som ska diskuteras komponerad ihop med muffins bakade på de mest fantastiska japanska pumpor.

Annons

pumpkinspicemuffin_gronaskafferiet

Vegan pumpkin spice muffins |ca 8-10 st
2,5 dl pumpapuré (jag använde en liten hokkaido)
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3/4 tsk brödkryddor (fänkål, anis)
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk potatismjöl
några nypor salt
½ dl rapsolja
3/4 dl vatten

2 msk solroskärnor eller pumpakärnor
½ tsk kanel

Kärna ur och skär pumpan i grova bitar (jag behöll skalet på). Koka upp vatten i en kastrull, lägg i pumpaköttet och koka tills det är mjukt, ca 15 minuter. Häll av vattnet och mixa till puré.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör i pumpapurén, rapsolja och vatten. Rör tills det blivit en slät smet.
Sätt formar i en muffinsplåt och klicka i smeten.
Mortla solroskärnor och kanel till ett grovt strössel och fördela detta på muffinsen.
Baka i ca 12 minuter i 200 grader eller tills en privsticka kommer upp torr.


12 kommentarer

Annons


Laddar