Annons

Annons

Vietnamesiska sommarrullar med mexikansk fyllning

vietnamesiska_sommarrullar

Ett av mina favoritrecept från rawfood-workshopen jag höll härom veckan är dessa snabbgjorda sommarrullar som fylls med färska grönsaker. När jag har lite tid för matlagning och fort vill ha mat är just fyllda rullar av rispapper eller noriark riktiga räddare i nöden.

Annons

Vanligtvis när jag gör vietnamesiska sommarrullar brukar jag även göra en sås till. I denna varianten är det överflödigt, här gör jag istället en slags salsa eller variant på mexikansk guacamole som gör att rullarna redan är krämiga och lite såsiga och helt fantastiskt goda.

___

Vietnamesiska sommarrullar med mexikansk fyllning
1 avokado
1 tomat
½ mango
1 salladslök
2 msk färsk koriander
salt & svartpeppar

Annons

ca 7 rispappersark
1/4 gurka, skuren i stavar
1/2-1 strimlad morot
cayennpeppar
jordnötter
groddar
salladsblad

Mosa avokadon med en gaffel. Skär tomat och mango i tärningar, hacka salladslök och koriander. Rör samman ingredienserna och smaka av med salt och svartpeppar.
Blötlägg ett rispappersark i ljummet vatten tills de mjuknar. Lägg ut det på ett jämnt underlag och släta ut det.
Lägg en bit sallad på pappret, klicka på avokadoröra, strö på lite jordnötter, en dusch cayennpeppar, fint strimlad morot och gurka och slutligen lite groddar. Vik in sidorna på rispappersarket och rulla ihop det som en burrito. Fortsätt tills fyllningen tagit slut.


Kommentera

Annons


Laddar