Annons

Annons

Raw chokladmousse med mynta

chokladmousse

På sistone har jag funderat lite över örternas roll i min trädgård. Sorter som myntor, oregano och citronmeliss har en tendens att vara så livstarka att de sprider sig likt ogräs i örtagården. Jag gillar ju när det blir sådär rejält och vildvuxet, att kunna plocka och skörda utan att det knappt syns att jag varit där. Så därför går jag nu runt i trädgården med en handspade och planterar ut de plantor som förökat och spridit sig i kryddträdgården. För jag är inte så fasligt förtjust i gräsmatta, mina kryddväxter kan hellre få breda ut sig och bli till kryddiga ängar som doftar medelhav och linneskåp när man traskar runt i dem. Och så blir bin, humlor och fjärilar lyckliga av att få sörpla söt nektar till sommaren när de sätter sina blommor.

Annons

Annons

Det händer ju ibland, också för mig, att sötsuget plötsligt hugger till och jag vill ha något mumsigt att tugga på. Kanske framåt kvällen eller om eftermiddagen när blodsockret dalar. Då kan det vara trevligt att få ge kroppen något som också innehåller en hel del bra grejer. Som den här växtbaserade chokladmoussen med en hint av all den mynta som hotar att ta över hela trädgården. Precis som jag och humlorna vill ha det.

chokladmintmousse_

Raw mintchokladmousse | 1 stor portion eller 2 mindre
2 små avokados el. 1 stor
1 banan
3 msk kakao
1 msk carobpulver (kan uteslutas)
1 msk dadelsirap eller honung
1 msk espresso el. starkt bryggkaffe
1 liten kvist mynta (kan mixas ner i moussen eller strimlas över)

+ kakaonibs & hasselnötter

Gröp ur avokadosen med en sked och skala bananen. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa samman till ett slätt mousse. Häll upp i skål/skålar och toppa med krossade hasselnötter och kakaonibs.


Kommentera

Annons


Laddar