Annons

Annons

Ramslökssoppa med närodlat och härodlat!

ramslokssoppa

Det känns som att odlingscirkeln håller på att slutas, eller gå in på ytterligare ett varv. I helgen arbetade jag i trädgården med jordfräsning och tillförsel av ny kompostjord i trädgårdslandet, mina föräldrar och hönsen (såklart) hjälpte också till. Bädda och bereda årets odlingsbädd.

Annons

Samtidigt kunde jag svänga ihop en härlig ramslökssoppa till lunch på fjolårets skördade lök och den nya, pigga ramslöken som skjuter upp i skogen nu. Underbart att arbeta med jorden och kunna leva av vad den ger tillbaka, såväl här i trädgården som ute i skog och mark.

ramslokssoppa_potatis

Ramslökssoppa | 2-3 portioner
2 gula lökar, strimlad
2 stora potatisar, skalad och skuren i små bitar
1 liter buljong eller vatten
1 rejält knippe ramslök, grovhackad
salt & svartpeppar

Annons

Fräs den gula löken i lite olja med salt och peppar. Tillsätt potatisen när löken mjuknat och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt buljong och koka tills potatisen är helt mjuk.
Tillsätt ramslök och mixa soppan helt slät, gärna i blender. Smaka av och efterkrydda eventuellt.

Syrlig wasabicreme
1 dl Oatly Fraiche eller Alpro GoOn
1 tsk citronsaft + zest från 1/4 – 1/2 citron
1 tsk wasabi
salt & svartpeppar

Blanda ingredienserna, smaka av och efterkrydda eventuellt. Vill man ringla cremen på soppan och få samma effekt som på bilderna kan man tunna ut cremen genom att blanda ut några matskedar av soppan i den.


2 kommentarer

Annons


Laddar