Annons

Annons

Ny favorit på fönsterbrädan

lagerblad

Med ätbara växter i fönstren kan man skapa en levande odlingsmiljö oberoende av huruvida man har trädgårdsland, balkong, rabatter eller naturen inpå knuten. Färska kryddväxter och örter gör matlagningen roligare, mer smakrik och levande.

Annons

Något jag gått och trånat efter ett tag är lager, alltså att kunna ha färska lagerblad till hands eller prova att torka egna. Lagerblad är en krydda som ger en trevlig mustighet och ”botten” i t.ex. gryter och framför allt inom vegetarisk matlagning tycker jag att den är fantastisk att använda just för att få umami och den där matigare smaken i husmanskost.

Så för några veckor sedan sprang jag förbi några fina lagerkrukor och passade på att ta två, en åt mig själv och den andra till en god vän som bjudit in mig på lunch. Nu förgyller den mina tomatsåser och vegokalopskok och skjuter nya skott och blad som bara den.


1 kommentar

Annons


Laddar