Annons

Annons

Krämig avokadopasta

avokadopasta
På sommaren kan jag inte få nog av snabblagade recept på lätta, fräscha och goda rätter – och den här pastan har allt! Pastasåsen tillagas inte utan mixas fort ihop under tiden som spagettin kokar och det är dessutom en rätt som är enkel att laga till många. Citrusen gör den sommarfräsch och av avokadon blir den otroligt krämig och läcker.

Annons

Variera gärna genom att byta ut persiljan mot andra örter som t.ex. basilika eller koriander så får du helt andra smakupplevelser av den. Jag har också provat att mixa i kirskål som växer hejvilt i varendaste vrå av min trädgård – supergott och ännu lite grönare att kunna knapra på sitt ogräs!

Annons

Smaklig måltid och ha en riktigt, riktigt fin midsommar!

—–

Krämig avokadopasta, 2 portioner
2 avokados
1 dl persilja
1 citron – skalet och några teskedar saft
1 dl riven lagrad ost t.ex. parmesanost
svartpeppar
olivolja
sesamgroddar (kan uteslutas)

spagetti
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
salt

Koka pastan i rikligt med vatten med krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salt.
Mixa avokadon slät. Hacka persiljan och blanda ner den tillsammans med rivet citronzest och -saft i avokadoröran.
Häll av kokvattnet från pastan men spara några teskedar vätska, blanda i avokadoröran och osten.
Lägg upp på uppläggningsfat, ringla lite olivolja över, strössla på lite sesamgroddar och mer ost. Avsluta med att dra några drag med svartpepparkvarnen.


1 kommentar

Annons


Laddar