Annons

Annons

Köksträdgården

sockerart

squash
kokvatten

Nu spirar det på alla håll och kanter i trädgården. Grönsakerna växer och jag har äntligen kunnat börja skörda. Trädgårdslandet som jag anlade förra året har i år jord som är mycket mer lucker, näringsrik och lättodlad än förra året. Det är nästan som ett hantverk att jordförbättra och en fantastisk resa att få arbeta med jorden och år för år se den utvecklas.

Annons

Några sätt att göda sina köksväxter kan vara att lägga gräsklipp kring dem, det gör också att jorden blir mer lucker, luftig och så fungerar det lite kvävande för ogräset som försöker tränga sig upp. Man kan också vattna med utspätt nässelvatten som man gör genom att lägga nässlor i vatten och låta dem ligga och dra ett par veckor eller så kan man vattna med avsvalnat kokvatten från kokta grönsaker. Jag kokte nyligen broccoli och spadet serverade jag åt några squashplantor att sörpla i sig.


3 kommentarer

Annons


Laddar