Då var det tid för årets sista blogginlägg och lägligt nog är det också ytterligare ett recept jag gjort i samarbete med Alpro. För som nyårslöfte kommer jag ha att fortsätta välja än mer växtbaserade produkter och laga ännu mer vegansk mat.
Det här är ett enkelt mellanmål, fika eller dessert som påminner om chokladpudding eller pannacotta (men såklart utan gelatin). Vill du så kan du tillsätta hackad choklad till den varma hasselnötsmjölken om du istället önskar en nougatpudding.
Och kom ihåg att om du provar puddingen eller svänger ihop ett alldeles eget växtbaserat recept kan du hashtagga med #grönaskafferiet och ha chans att vinna Alprocheckar så du kan börja 2015 lika grönt som jag tänker göra.
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.
Hasselnötpudding
5 dl Alpro hasselnötmjölk
3/4 dl muskavadosocker
1/2 vaniljstång
2 1/2 msk majsstärkelse
Alpro soya airy & creamy + 4 kumquats till servering
Blanda hasselnötmjölk, socker och kärnorna från en urskrapad vaniljstång i en kastrull. Koka upp och ta från värmen.
Rör ut majsstärkelsen i lite kall hasselnötmjölk och tillsätt detta till kastrullen i fin stråle under konstant vispning. Ta tillbaka till spisplattan och sjud i 2 minuter. Häll upp i portionsskålar och ställ svalt i minst 30 minuter.
Servera med vispad sojagrädde, skivade kumquats och dofta lite kakao på toppen.