Annons

Annons

Grönkålschips med chili & tamari

gronkalschips
gronkalsplanta

Kållarverna har varit på besök och mumsat i sig nästan all min grönkål. Men jag är inte allt för deppig för det, det finns nämligen fortfarande hopp. För så fort frostnätterna kommer försvinner larverna, grönkålen sätter nya blad och jag får ha den för mig själv igen.

Annons

Och fram tills dess leker jag kållarv i min pappas odlingar och norpar åt mig blad där istället.

___

Grönkålschips
8 stora blad grönkål
1 msk rapsolja
½ msk tamari
½ msk citronsaft
1 tsk chilipulver

Repa grönkålsbladen och riv i grova bitar. Blanda rapsolja, tamari, citronsaft och chilipulver i en stor skål. Vänd runt grönkålen i marinaden och massera den någon minut.
Sprid ut på plåt och rosta i ugn på 175 grader i ca 7-10 minuter eller tills bladen är helt torra.


4 kommentarer

Annons


Laddar