Annons

Annons

Gourmand world cookbook awards

kokboken

Jag är så himla glad! Min bok ”Det gröna skafferiet” som Bonnier Fakta gav ut för ett år sedan och som jag låg i hängmattan för två år sedan och skrev ihop vann förra veckan en silvermedalj i Gourmand world cookbook awards för bästa skandinaviska cuisine.

Annons

Priset som ofta beskrivs som kokböckernas Oscarsgala utser årligen de bästa böckerna världen över och med många kategorier. Tanken på att de ens bläddrat i min bok och haft den uppe till diskussion känns svindlande och än mer fantastiskt är förstås det faktum att de bestämde sig för att prisbelöna den. Samtidigt känner jag mig så stolt, att jag som 24 år lyckades rodda ihop ett så massivt projekt och brottades med all den prestationsångest som kom med att drömmar höll på att uppfyllas. Jag tror jag växte flera meter.

På onsdag är det dessutom ett år sedan jag började blogga här på Femina! Så nu råder feststämning här på gården mest varje dag och lyckan blandas med solskenet, de underbara sommarregnskurarna och glädjen inför hur allt spirar, växer och grönskar i varendaste liten vrå. Tomaterna blommar, potatisblasten är en halvmeter hög och såväl växthuset som trädgårdslandet är till brädden fyllda. Livet kan sannerligen vara en sjuhelskottas fest ibland!


11 kommentarer

Annons


Laddar