Annons

Annons

Chokladbark

chokladbark

Bland de allra enklaste julgodis man kan tänkas göra är chokladbark – alltså choklad som man smälter och sedan brer ut tunt för att toppa med allehanda godsaker. Beroende på vad du toppar med och vilken choklad du använder kan dessa godsaker också göras hyfsat hälsosamma. Jag valde en mörk, vegansk choklad och toppade med rostad cashew, mandel och dessutom något kanske lite oväntat, men som ger mycket karaktär, nämligen sesamfrö. På toppen passade jag också på att ha lite gojibär och något så knasigt som svartpeppar, för det gillar jag. Japp, det blev helt enkelt toppen!

Annons

chokladbark2

Chokladbark med rostade nötter & svartpeppar
200 g choklad
1 dl cashewnötter
1/2 – 1 dl mandel
2 msk sesamfrö
2 msk gojibär
svartpeppar

Rosta nötterna i torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Rosta därefter sesamfröna. Hacka eventuellt mandeln.
Smält hälften av chokladen i vattenbad, finhacka rester och vänd ner i den smälta chokladen. Häll ut på bakplåtspapper och bred ut tunt, toppa med nötter, frön, gojibär och avsluta med att peppra lite nymald svartpeppar över, eller ta på något annat du gillar. Låt stelna och bryt sedan i bitar.


2 kommentarer

Annons


Laddar