I morse väcktes jag av en osedvanligt högljudd katt som mäkta stolt hade fångat sig en mus. Efter att hon visat upp fångsten, la hon sig under sängen och jag fick hastigt och olustiga vakna till ljudet av ben som krasade. Livet på landet, god morgon.
Men en bra frukost är som bekant viktiga saker! Min variant är dock helt växtbaserad, gjord på infrysta jordgubbar, vegetabilisk mjölk och chiafrö som fått svälla i vätskan. Alltså en frukost du kan svänga ihop på kvällen och sedan ha ätfärdig på morgonen när du vaknar, perfekt för den som hellre snoozar än rör i stora grötgrytan.
___
Chiapudding med jordgubb & kokos | 2 portioner
½ liter frysta jordgubbar
2 dl kokos/mandelmjölk (jag använde Alpros, men går även att göra egen)
3 msk chiafrö
Tina jordgubbarna och mixa dem sedan med mjölken.
Rör i chiafrö, häll i glas och ställ svalt några timmar eller över natten.
Servera med t.ex. skivad banan, bipollen och kakaonibs.
Till sommaren kan chiapuddingen med fördel göras på färska jordgubbar eller andra bär du har till hands.
INSPIRERAD? LÄS MER:
Pannkakor till frukost
10 nyttiga och goda frukostrecept
Hälsovåfflor
Gör din egen goda müsli