Annons

Annons

Banana choco slices

banana_choco_slice
banana_choco_slices_nobake

Den här veckan har jag ett litet receptutbyte med en av landets coolaste vegobloggare, nämligen Jenny Mustard! I tisdags tog hon sig an min rostade majssoppa och resultatet blev såhär galet fint!

Dagens recept är därmed hämtat från Jennys rika receptskatt och ni kan tro att det var svårt att välja ut bara ett recept. Jag fastnade dock snabbt för ett recept på banana choco slice, ett enkelt, hälsosamt och snabbt recept med ingredienser som jag i princip alltid har hemma. Alltså precis så som jag tycker att mat ska vara.

Annons

Jag hade två supermogna bananer som jag ville passa på att använda så därför är mitt recept lite större än originalet. Jag slängde dessutom i lite cacaonibs som jag hade liggandes för lite extra chokladighet och det är just det jag tycker är så bra med sådana här recept, man kan röra i lite allt möjligt man gillar. Här är Jennys blogginlägg med originalreceptet och ett störtläckert videoklipp där hon vevar ihop slicearna – kolla in det!

Annons

Banana choco slices
2 bananer
3,5 dl havregryn
8 dadlar, urkärnade
4 msk kakaopulver (jag använde råkakao)
en nypa chiliflakes (kan uteslutas)

½ dl kakaonibs (kan uteslutas)
3 msk mandel + eventuellt annat piff, jag tog torkade rosenkronblad

Mixa ihop ingredienserna till en lagom kletig smet (ungefär som chokladbollssmet) i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt mer banan om degen är för torr eller mer havregryn om den är för kladdig. Rör eventuellt i kakaonibs.
Hacka mandeln, sprid ut hälften som en avlång rektangel på en bit plastfolie. Tryck ut degen över mandeln och forma till en fin rektangel, strö resterande mandel över, tryck till lätt och packa in kakan i folie. Ställ i kylen minst 2 timmar och skär sedan i bitar.

banana_choco_slices


Kommentera

Annons


Laddar