Annons

Annons


5 gröna böcker till bokhyllan

kokbocker

A year in my real food kitchen, Emma Galloway aka My darling lemon thyme är en av mina instagramfavoriter. Boken är vacker, recepten läckra och helheten underbar.

My new roots, Sarah Britton. Ännu en instagramfavorit! Boken känns redan som en modern klassiker och, med sina hundra recept, även lite som en bibel för hälsosam vegetarisk mat.

Annons

Raw, Solla Eiríksdóttir. Denna guldklimp hängde med mig hem som en souvenir från vårens resa till Island. Solla driver även den populära restaurangen Gló i Reykjavik och maten är så god att jag hängde där mest hela tiden. Klart jag behövde kokboken med mig hem då också!

Fermentera, Jenny Neikell eller Surtanten som de flesta kanske känner henne som. Jag älskar fermentering och långdragna köksprojekt, men en som nog älskar det än mer är Jenny. I boken bjuds vi på allt från bröd, drycker, maträtter och såklart surkål. Med den här boken kommer jag aldrig mer ha en tråkig stund – det finns alltid ett matprojekt att starta.

Herbariet, Elin Unnes. En dag i somras hade jag strömavbrott i flera timmar, sådär som det var förr men nästan aldrig nånsin längre. Utrustad med pannlampa satt jag i tystnad och mörker och läste om drömrökelse, växters förmåga att läsa tankar och betraktade stormhattens aura. Jag kände mig nästan som en häxa fram tills den magiska stunden bröts av att tvn for igång och frysen tjöt. Boken bjuder på många skratt och intressant fakta. Löv it!

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar