Annons
Annons


Rödbetsjuice med apelsin & ingefära

rodbetsjuice
rodbetor

Såhär års är trädgårdslandet inte lika prunkande grönt och överfullt som under sommarmånaderna. Men än finns där förutom svart-, savoy och grönkål, purjo och jordärtskockor också ett par rader rödbetor. Det är en särskild känsla att kunna gå ut i trädgården och skörda såhär sent på hösten och kunna äta av vad jorden ger.

Jag använde några betor att göra en god frukostjuice på tillsammans med frisk och söt apelsin och så får den styrka från ingefära.

___

Rödbetsjuice med apelsin & ingefära
2 rödbetor
2 apelsiner
1 bit ingefära, stor som en halv handflata eller efter smak
5 dl vatten

Skrubba rödbetorna rena med rotsaksborste. Skala apelsinerna och eventuellt också ingefäran. Lägg samtliga ingredienser i en blender och mixa samman. Sila genom silduk eller med stålsil (då skiktar sig dock juicen lättare).

LÄS OCKSÅ

Annons


 • Så vackra bilder!
  Jag brukar också göra en rödbetsjuice med ingefära, har dock oftast mindre sura äpplen i också för att få det inte så sött. Har du också märkt att ibland är vissa rödbetor så mycket sötare ?
  Trevlig helg / Sylwia

  • Martinez Lopez

   ja, håller med till 100%.
   God jul! // Emma

 • Spännande! Har aldrig prövat rödbetsjuice men har ett halvt kilo rödbetor hemma nu som borde användas till något kul 🙂 tack för tipset

Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA