Annons
Annons


Milkshake med valnöt & vanilj

valnotsmoothie

Ibland är det riktigt enkelt att spå sin framtid, jag är nämligen tämligen säker på att jag kommer sörpla milkshakes hela sommaren lång, såväl till frukost som mellanmål och när det dukas upp till fika. Igår gjorde jag denna helt superkrämiga shake med smak av valnöt och vanilj. Nötter kan man såklart variera hur man vill och även tillsätta olika bär, frukter och kanske blanda i goda grejer som kakao. Milkshaken blir automatiskt sötad av banan och använder man inte en osötad mjölk så tillförs även sötma därifrån. Skulle man ändå vilja ha den sötare kan en dadel eller två få mixas i. Slurp!

___

Valnötsmilkshake med vanilj | 1 stort glas
3/4 dl valnötter
ca 1 ½ dl växtbaserad mjölk (jag använde kokos/ris)
1 banan, frusen
½ tsk vaniljpulver

Lägg ingredienserna i en mixer och mixa till en slät konsistens och anpassa mjölkmängden efter önskad konsistens.

LÄS OCKSÅ

Annons


 • Mibo

  Åh alltså bästa Karoline. Så himlarns gott. Men du. Lyxläste din fina kokbok igårkväll. Skulle sååå gärna vilja göra den snygga chokladkakan med zucchini och sen göra en sån fin tårta av den. Hur tror du receptet kan göras veganskt? Du är bäst ingen protest!/ditt nordliga fan

  • Karoline

   Hej snälla rara Mibo! Ja, det har ju gått ett par år sedan boken kom ut och min kost har även den ändrat sig en hel del på den tiden. Jag har faktiskt tänkt göra just zucchini/chokladkakan i vegansk tappning till bloggen eller magasinet Vego men har inte testlagat ännu. Så antingen får du ett färdigt recept inom en månad eller så kan du testa själv genom att byta ut äggen mot 3 dl växtmjölk och ½ dl psylliumhusk och liksom bara blanda ihop rubbet 🙂 Hoppas det blir bra och lycka till!

   • Karoline

    Fyllningarna vet jag inte riktigt på rak arm hur jag skulle göra om…

Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA