Annons

Annons


Vegetarisk köttbullspasta

vegetariskakottbullar

Idag är blogginlägget taget rakt ur livet och vardagen – gårdagens middag sveptes ihop för att få en anledning att äta upp spagettirester och tillagad så sent att solen gått ner och jag snabbt bara knäppte en bild med mobilen. Men ett riktigt bra köttbullsrecept kan en ju inte sitta och hålla för sig själv utan måste spridas, så därför får ni hålla till godo med bristfällig fotokvalité och styling.

Annons

Är du mer nyfiken på min vardagsmat, livet här på gården, odlingarna och jakten på råvaror i det vilda, hönshistorier eller bakom-kulisserna-bilder från mina arbetsdagar vet du väl att du kan hänga med mig på Instagram? Där heter jag gronaskafferiet – hoppas vi ses!

gronaskafferiet_kollage

Vegetariska köttbullar
1½ dl solroskärnor
1 ½ dl riven ost
1 ½ dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
3 ägg
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 liter buljong att koka i
olja att steka i

Mixa solroskärnorna fint. Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna och mixa snabbt samman så löken finfördelas ytterligare. Låt stå en stund så ströbrödet hinner svälla. Rulla teskedsstora bollar (de sväller något under kokningen).
Koka upp buljongen, lägg i köttbullarna och låt dem koka i cirka 5 minuter. När de flyter upp är de klara. Låt rinna av en stund och stek dem sedan i olja tills de har fått fin färg.

Tomatsås
400 g krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 knippe färsk salvia
1 knippe färsk timjan
4 soltorkade tomater i olja
salt & svartpeppar
ca 5 dl av buljongen som användes till köttbullskokningen

Strimla löken och krossa vitlöken med sidan av en kniv, stek i olja tillsammans med salvia och timjan, salt och svartpeppar tills den gula löken mjuknat. Tillsätt krossade tomater och strimlade soltorkade tomater. Låt sjuda ca 20 minuter. Tillsätt ca 5 dl av buljongen som användes att koka köttbullar i, låt koka ytterligare några minuter, smaka av och efterkrydda eventuellt.

Tillsätt köttbullarna till tomatsåsen och låt dem sjuda med några minuter, rör i färdigkokt spagetti och späd med mer buljong om rätten blir för stabbig.

LÄS OCKSÅ


6 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar