Annons

Annons


Svart belugalinssallad med pumpa

svartsallad_pumpa

I mitt trädgårdsland odlar jag förutom grönsaksväxter också ogräs. Ja, det låter kanske lite knepigt, men det är visst skillnad på ogräs och ogräs. För något som jag valde att så förra året var en röd trädgårdsmålla, målla som är ett av våra vanligaste ogräs men tillika en god salladsväxt. I år hade den sått sig själv, för lite ogräsfasoner finns minsann kvar fastän den är en finare variant. Så värst röd är den förresten inte heller, den är nästan lilasvart och jag tänkte att den skulle kunna bli så snygg ihop med kokta belugalinser i en sallad. Till det stekte jag upp lite pumparester som jag hade över efter ett höstrecept jag jobbat med under de senaste veckorna. För än är inte mina pumpor riktigt mogna än, men när de äntligen blir det kommer jag göra den här enkla lilla rätten igen och igen.

Annons

___

Svart belugalinssallad med pumpa | 1 portion
1 dl belugalinser
1 liten schalottenlök
1-2 tsk dijonsenap
2 msk olivolja
½ msk citronsaft
salt och svartpeppar
en näve blad av röd trädgårdsmålla eller annan sallad
en bit pumpa
2 tsk za’atar
+ oliver, sockerärtor eller annat som finns tillhands

Koka linserna och låt all vätska avdunsta. Blanda hackad schalottenlök, dijonsenap, olivolja, citronsaft, salt och peppar och rör ner dressingen i de kokta linserna.
Skär pumpan i skivor och stek i olja på stekpanna. Tag pumpan från pannan när den fått fin färg, skär i bitar och strö za’atar över. Lägg ihop salladen och toppa med pumpabitarna.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar