Såhär års brukar tomatplantorna digna av frukt och för den som vill ha tips på vad man kan göra av skörden kommer här ett riktigt snabbrecept.
Igår kom jag hem efter lunchtid och kände att jag behövde göra något som gick undan, rent av på rekordfart. Så medan pastavattnet kokade upp gick jag och samlade in tomater, örter och vitlök i trädgårdslandet. Sju minuter senare hade jag en tallrik med pasta i handen och hann till och med knäppa en bild på härligheten.
___
Tomatpasta | 2 portioner
1/2 liter cocktailtomater
1 stor vitlöksklyftor
400 g kokta vita bönor
3 kvistar färsk timjan
1 näve färsk basilika eller oregano
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
+ pasta, jag valde kikärtspasta
Halvera tomaterna. Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp olivolja i stekpanna och tillsätt tomater, vitlök och timjan, salta och peppra. Fräs ca 5 minuter tills tomaterna blivit mjuka och släppt ifrån sig vätska. Tillsätt bönorna och låt de värmas upp. Rör ner den kokta pastan, smaka av och efterkrydda eventuellt. Stjälp upp på tallrikar och toppa med grovhackad basilika eller oregano.