Annons

Annons


Saffransbiscotti med mandel | Apelsin & tranbärsbiscotti

julbiscotti

När det kommer till kakor så älskar jag torrisar. Ofta kan basen vara ganska neutral och såhär i jultid kan man därför enkelt smaksätta kakorna på juligt vis. Jag bakade skorpor eller biscotti i veckan som jag smaksatte med juliga smaker som apelsin och tranbär samt saffran. Men man skulle likväl ha kunnat blanda i t.ex. pepparkakskryddor.

Annons

Det praktiska med skorpor är dessutom att eftersom de torkas så varar de väldigt länge. Bakar du nu i helgen så kan du ha julskorpor ända fram till påska. Praktiskt om man skulle ha nån gammal moster som ramlar in till trettonhelgen.

saffransbiscotti

Apelsin & tranbärsbiscotti
7 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 dl rapsolja
2 tsk bakpulver
1 ½ dl havremjölk
½ tsk vanilj
1 apelsin, zest
½ dl torkade tranbär
några nypor salt

Saffransbiscotti med mandel
7 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 dl rapsolja
2 tsk bakpulver
1 ½ dl havremjölk
1 dl mandel, grovhackad
½ g saffran (1 pkt)
några nypor salt

Blanda samtliga ingredienser till en fast deg som inte kletar och är smidig att arbeta med. Dela i tre bitar och rulla, på omjölat bakbord, längder som är lika långa som bakplåten. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Tag ut längderna ur ugnen, skär dem i sneda bitar och lägg dem med snittytan upp. Ställ in i ugnen igen och sänk värmen till 100 grader. Torka i ca 50 minuter eller tills skorporna känns torra. Stäng av värmen och lämna eventuellt plåten i ugnen tills den svalnat helt.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar