Annons

Annons


Raw havre- och frögröt

rawgrot

Godmorgon mina solstrålar! På sistone har jag varit riktigt sugen på gröt, gröt som jag nästan aldrig äter och absolut inte vill ha varm. Jag har istället gått och funderat på att svänga ihop någon rå variant och nu var det så äntligen dags för grötcravingen att stillas. Helt raw kanske den inte klassas som, havregryn som är basen i gröten ångas nämligen när de framställs, men denna goda blandning innehåller också flera bra frön som alltså inte hettas upp. Gröten är lite besläktad med overnight oats men sväller en betydligt kortare tid, bara 20-30 minuter.

Annons

Det bästa med mat som äts i skål är alla underbara toppings man kan bygga berg med. Jag hade blodapelsin, lingon och havtorn över efter några fotograferingar jag gjort i veckan som fick samsas med andra goda stapelvaror från skafferiet. I knäet hade jag under tiden jag åt världens matgladaste och fjäskigaste lilla kattkrabat, min Finn. Han hade gått och suktat efter gröten redan när jag höll på att göra i ordning den och väl vid bordet iklädde han sig sin mest inställsamma blick och kringlade sig för att vara sötast möjlig. Jag bjöd honom en skvätt havremjölk som han älskar och så fick han slicka skålen

___

Raw havre- och frögröt
1 banan
1 dl havregryn
1 msk vardera av oskalad sesam, linfrö och chiafrö
ca 1 dl växtmjölk, eller till lagom konsistens, det beror lite på hur mycket vätska fröna drar åt sig och kan skilja från olika fabrikat samt vilken konsistens just DU föredrar

Toppings för dagen var: tärnad blodapelsin, frysta havtorn och lingon, kokosflakes, tranbärspulver, kakaonibs, skalade hampafrö och myntablad

Mosa bananen i en skål och rör samman med havregryn, frön och växtmjölk. Låt sedan gröten stå och svälla minst 20-30 minuter. Är konsistensen för hård tillsätter du lite mer mjölk och känns den lös kan du låta den svälla ytterligare en stund. Toppa med vad helst du har kärt.

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar