Annons

Annons

Pastasås med pumpa, salvia och rostad mandel

pumpor
pumpapastasassalvia

Här kommer ett recept på en riktig vinterrätt som passar nu i januari och februari. Pumpa eller vintersquash som är basen i pastasåsen är en perfekt lagringsråvara som verkligen förlänger säsongen med hemodlat.

Annons

Salvian står fortfarande grön i örtagården medan krukan med rosmarin nu har fått flytta in i huset. Tillsammans smaksätter de såsen och ger den lite mustigare örtsmaker. Dessutom valde jag att plocka lite svartkål i trädgårdslandet att koka med pastan. Vem säger att en inte kan ha hemodlat i januari?

___

Pastasås med pumpa, salvia och rostad mandel
1 hokkaidopumpa eller butternut
4 vitlöksklyftor
10 blad salvia
1 kvist rosmarin
400 g kokta stora vita bönor
3 dl havregrädde
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar

ev. 3 blad grön- eller svartkål
1 dl rostad mandelspån eller hackad mandel
Spagetti

Kärna ur och skär pumpan i bitar. Hetta upp olja i en vid kastrull och stek pumpan med salt och svartpeppar, tillsätt tunt skivad vitlök och hackade örter när pumpan fått lite färg och fräs ytterligare någon minut. Slå på havregrädde och bönorna och sjud tills pumpan är helt mjuk.
Koka under tiden pastan, eventuellt med grönkål riven i bitar. Rör ner den färdigkokta pastan i såsen och servera med rostad mandel till.


Kommentera

Annons


Laddar