Annons

Annons


Nöt & fröbröd

frobrod

Ärt- och solrosskotten som jag odlar i fönstret vintertid får såhär års ge plats åt ett annat groddat frö. Ett alldeles förträffligt trevligt tillskott till mina mackor är numera de späda små rödbetorna som jag gallrar i trädgårdslandet. Rödbetsblast används ju ofta i salladsblandningar och de små rötterna har redan fått rödbetssmak så det vore en ren skam att inte använda dem. Något så fint och gott unnar jag minsann inte komposten.

Annons

Brödet som jag här äter baby-rödbetorna till är en variant av Sarah Brittons life-changing loaf of bread (därav måttangivelser delvis i cups) där jag kastat runt på proportionerna och blandat och rört ihop med vad jag hade hemma och trodde kunde bli bra. Och betydligt bättre än bra blev det.

Nöt- & fröbröd
2 cups havregryn/dinkelgryn
1 cup hasselnötter
1 cup solroskärnor
3/4 cup linfrö
4 msk chiafrö
4 msk psylliumhusk
½ msk salt
2 cups vatten
3 msk kokosolja
1 msk honung

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Smält kokosoljan och honungen och blanda med vattnet, häll över den torra blandningen och rör runt väl. Låt stå någon minut och förflytta sedan till en brödform. Tryck ut ”degen” så en fin limpa bildas. Låt stå över natten och baka sedan på 175 grader i 30 minuter, stjälp då brödet ur formen och lägg det upp och ner på ugnsgallret och baka ytterligare 30 minuter.
Låt svalna helt innan du skär upp brödet.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar