Annons

Annons

Mousserande flädervin

fladerchampagne
flader

Midsommar nalkas och flädern blommar för fullt så vad passar väl bättre än att damma av det här gamla favoritreceptet på fläderbubbel!

Förra veckan satte jag en omgång mousserande fläderdryck som påminner om fläderblomssaft men som får jäsa så att kolsyra och en gnutta alkohol bildas. Nu är den klar och har blivit en verkligt trevlig måltidsdryck att duka fram för sena sommarmiddagar eller att smutta på i solstolen om man skulle råka ha sådan tur med vädret.

Annons

Och än blommar flädern så ta er ut på en promenad i naturen och plocka med en drös blomklasar hem. Varesig utflykten görs i sandaler eller sydväst kommer det att vara mödan värt.

Mousserande flädervin
30 blomklasar fläder
5 liter vatten
4 dl socker
2 citroner, zest & saft
3 msk äppelcidervinäger

Riv citronzest och pressa ut saften. Blanda samtliga ingredienser i en stor kastrull eller skål. Låt stå i rumstemperatur ett dygn sila därefter genom duk. Häll på flaskor men fyll inte hela vägen upp, korka och låt stå tre dygn i rumstemperatur. Förflytta till kylskåp och låt gärna stå ytterligare 4-5 dygn innan drycken avnjutes.


4 kommentarer

Annons


Laddar