Annons

Annons

Krusbärskompott

krusbarskompott

Min krusbärslycka blev minsann riktigt långvarig. För efter det att jag hittat den där krusbärsbusken i skogen och plockat ihop till en burk krusbärs- och zucchinimarmelad kom min vän E på besök med ett par kilo krusbär till mig, då blev det till att koka kompott!

Annons

___

Krusbärskompott
2 liter krusbär
2 dl vatten
1 ½ dl socker
4 msk majs- eller potatismjöl
1 citron

Blanda krusbär, vatten och socker i en kastrull och värm tills bären mjuknar och börjar spricka. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll sedan ner i kastrullen under omrörning. Sjud till önskad konsistens och ta sedan från värmen. Riv citronzest över.

Låt gärna kompotten svalna, godast tycker jag att den är kylskåpskall ihop med mandelmjölk och kanel på toppen.


Kommentera

Annons


Laddar