Annons

Annons

Kallbryggt te

kallbryggt_te

Har ni någonsin provat att kallbrygga te? En period under någon sommar kallbryggde jag en hel del kaffe, men det är inte förrän alldeles nyligen jag började göra detsamma med te.

Ni minns kanske när jag skrev om goda vanor härom veckan att dricka mer vatten var en av dessa. Att ha en karaff med iste är ett utmärkt sätt att få i sig just vatten, jag sötar inte teet så det blir långt ifrån de supersöta isteerna man hittar i affären.

Annons

När man kallbrygger låter man helt enkelt teet dra i kallt vatten istället för varmt, bryggtiden går från några minuter till några timmar. Teet blir sällan beskt som det kan bli när man använder varmt vatten utan får istället en djupare och lite mer komplex smak. Testa vettja!

___

Kallbryggt hibiskuste
1 liter vatten
2 påsar te, jag använde grönt te med ginseng
1 msk torkad hibiskusblomma

Lägg ingredienserna i en burk eller tillbringare, ställ i kylskåp och låt dra minst 2 timmar. Smaka av och sila av när du är nöjd med smaken.


Kommentera

Annons


Laddar