Annons

Annons


Indiskt kanelbröd med hasselnötter

kanelbrod
kanelhasselnotbrod

Rise and shine, vänner! Helgmorgnar är väl ändå något alldeles särskilt? Fastän jag jobbar hemma och kan äta frukost fram till lunch om vardagarna om jag skulle vilja är en helgfrukost en helt annan femma och blir nästan som en ceremoniell tillställning hemma i mitt kök.

Annons

Den här helgen dukar jag fram kanelbröd med hasselnötter som sötats med lite honung; ett bröd som jag fick idén till att baka när jag åt indiskt för någon vecka sedan och dagens bröd just var ett sött kanelbröd. Jag gillar kryddade bröd och är galen i kanel så det här passar mig utmärkt. Hasselnötterna passar väldigt bra ihop med kanelen och ger brödet en fyllighet och karaktär så mer pålägg än ett fett lager smör är i min mening överflödigt.

Indiskt kanelbröd med hasselnötter
3 dl kallt vatten
15 g jäst
2 msk honung
1 msk kanel
7 dl dinkelmjöl
1 dl hasselnötter, krossade i mortel
½ tsk salt

Häll vatten och honung i en bunke och rör ut jästen och kanelen däri. Tillsätt mjölet och rör ihop till en deg. Tillsätt salt och hasselnötter och arbeta in detta i degen under ett par minuter. Täck bunken med plast och låt jäsa ca 10-12 timmar.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord och vik den ett par gånger tills du har en fin limpa. Förflytta eventuellt till brödform och jäs ytterligare 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader, sätt in brödet och sänk värmen till 200 grader, grädda ca 40 minuter.

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar