Annons

Annons


Hemgjord cashewmozzarella

vegan_mozzarella
vegan_cashewmozzarella

Att slopa mejeriprodukter och kanske särskilt ost är något som många veggisar upplever som betydligt svårare än när det kommer till att slopa kött. Men det finns lite knep att ta till och med riktigt få ingredienser kan köket på ett kick förvandlas till ett växtmejeri! Jag kom över det här roliga receptet på cashewmozzarella på instagram där en läsare hade kokt marmelad inspirerad av min gröna tomatmarmelad och till detta hade hon alltså denna cashewost. Jag blev såklart nyfiken på att prova och resultatet var över förväntan!

Annons

Smaken blir såklart inte på pricken som animalisk mozzarella men äter man den ihop med tex tomat och basilika som jag gjorde blir upplevelsen sig lik. Receptet är ganska stort, det blir 4 stycken normalstora mozarellabollar. Och trevligt nog håller jag så lägligt på att provbaka bröd så det blir lyxmackor hela helgen!

Trevlig helg!

___

Cashewmozzarella

2 ½ dl cashewnötter
2 msk psylliumhusk
4 dl vatten
½ citron, saft
salt

Blötlägg cashewnötterna över natten. Blanda psylliumhusk med 4 dl vatten och låt svälla i 2 timmar.
Häll av vattnet från cashewnötterna. Lägg samtliga ingredienser i en höghastighetsblender och mixa samman till en tjock ostmassa. Häll upp i behållare och låt stå i kylskåpet 2 timmar. Knip loss bitar om du vill ha mindre ostar eller skär skivor och ha tex på mackan ihop med grönsaker och örtkryddor.

LÄS OCKSÅ


2 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar