Annons

Annons


Grön tomatmarmelad

grontomatmarmelad
gronatomater_marmelad

Igår släppte Cision en lista på Sveriges 10 bästa vegetariska matbloggar baserat på bland annat delningar i sociala medier, hur ofta de uppdateras, trafik och inlänkningar. Och kan ni tro, jag kom på fjärde plats efter Green kitchen stories, Made by Mary och Jävligt gott! Detta betyder därmed också att Det gröna skafferiet enligt den här metodiken är landets bästa växtbaserade blogg fri från lakto/ovo och jag är stoltare än tuppen! Jag har bloggat i fem år och har under den tiden försökt inspirera fler till att äta mer växtbaserat och i det lilla göra stora förändringar. Under de åren har jag sett enorma framsteg för vego och utvecklingen går bara snabbare och snabbare. Men blogglusten är en riktig karusell och går upp och ner. Det senaste året har jag jobbat så mycket att jag känner att det inte funnits så mycket energi kvar till bloggandet och jag har istället kännt mig otillräcklig. Därför blev den här lilla utmärkelsen som nytt bränsle i bloggmotorn, nu kör vi fem år till (eller sålänge krutet räcker)!

Annons

___

Såhär års städas årets odlingar ut ur växthusen landet över. Jag plockade nyligen in mina sista tomater, de som fortfarande var gröna och inte fick tillräcklig sol och värme för att hinna mogna. Av dem bestämde jag mig för att göra en marmelad tillsammans med lite citron för jag var så förbaskat sugen på att spendera helgmornarna i soffan ätandes nybakade scones. Helt nödvändiga höstmysigheter!

grontomat_marmelad

Grön tomatmarmelad
6 gröna tomater
1 citron
2 1/2 dl socker
1/2 dl vatten

Skär tomaterna i bitar.
Skala av det yttersta gula skalet på citronen med en potatisskalare och skär sedan skalet i tunna, tunna strimlor.
Lägg tomater, citronzest, socker och vatten i en kastrull, pressa också i saften från halva citronen.
Sjud marmeladen i ca 45-60 minuter eller tills tomaterna mjuknat och marmeladen tjocknat. Häll på burkar och skruva på lock medan marmeladen fortfarande är varm. Förvara i kylskåp.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar