Annons

Annons


Falsk fiskmiddag

falsk_fisk

Den här helgen slog sig jag och min pappa samman kring att laga söndagsmiddagen. Och vad vi beslutade oss för att laga var något som jag länge varit jättesugen på – en riktig fejkfiskmåltid! Jag fixade firren och han ordnade tillbehör i form av potatismos, kall dillsås, gröna ärtor och citronklyftor. När man lagar husmanskost är det ofta flera moment i matlagningen och ska man göra allt själv tar det sin lilla tid, därför tycker jag det är perfekt att gå samman i köket, hjälpas åt och dela upp arbetet lite. Nu kändes det som vi hade en brakmåltid färdig i ett nafs!

Annons

En annan tänkvärd grej när det kommer till husmanskost är att lägga energi på tillbehören. För ofta är det just de som gör mycket av känslan och lurar en att man sitter där i mormors kök och käkar köttbullar, kåldolmar eller panerad fisk fastän alltsammans kan vara växtbaserat. Så snåla inte på lingonsylt, vinbärsgelé, ättiksgurkor, brunsås eller gröna bönor. Det är de som gör husmannen!

___

Falsk fisk | 4 portioner
2 dl grötris
2 dl kokta vita bönor
2 små gula lökar, finhackade
salt & vitpeppar
2-3 dl panko

Koka riset med 4 dl vatten. När allt vatten är bortkokt, tillsätt bönor och lök. Mixa samman smeten så bönor och lök finfördelas och blandas ihop med riset. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt färsen svalna helt.
Forma filéer av färsen. Häll upp panko i en skål och stänk lite vatten över, rör om. Vänd f*skfiléerna i pankon, tryck till den lätt så den fastnar. Stek i rikligt med olja.

Servera med t.ex. potatismos, kokta ärtor, citronklyftor och dillsås.

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar