Annons

Annons

Fagioli all’uccelletto

bonstuvning

Äter man veganskt får man vara lite finurlig med pålägg så man får mackor som både mättar, är varierade och ytterst dekadenta. Jag fastnar ofta i hummusträsket men har en ny favorit, italienska baked beans eller fagioli all’uccelletto. Bönor, salvia och vitlök i en läcker tomatsås blir till en stuvning så god att du kommer kasta ut varenda burk med Boston baked beans i skafferiet.

Annons

Fagioli all’uccelletto
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2-3 msk färsk salvia
1/2 dl olivolja
ca 700 g krossade tomater
ca 7 dl kokta vita bönor

Skala och strimla löken, skiva vitlöken tunt. Finhacka salvian. Fräs lök, vitlök och salvia i oljan, tillsätt tomaterna när löken fått färg. Låt sjuda ca 20 minuter, tillsätt bönorna och sjud ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kokar du bönorna själv kan de få koka med tomatsåsen sina sista 20-30 minuter.


2 kommentarer

Annons


Laddar