Annons

Annons

Enklaste groddarna

mungbonsgroddar

Grodda i sil? Jajemän, strunta i burkar och sildukar för lättare än såhär blir det banne mig inte. Har du inte provat att grodda förr är det här definitivt en genväg till att komma igång.

Vad du behöver är två saker – en stålsil och något att grodda, i mitt fall blev det torkade mungbönor denna gång. Du kan också grodda t.ex. linser, rädisfrön, rödbetsfrön, alfalfa, kikärtor och andra bönor. Själv är jag väldigt förtjust just i mungbönorna, de är otroligt snabbgroddade, krispiga, friska och matiga.

Annons

Så hur gör man då?

1. Lägg mungbönorna i blöt över en natt eller ca 10 timmar.
2. Stjälp ner bönorna i en stålsil, skölj av och sätt silen i en skål så vattnet kan fortsätta rinna av.
3. Skölj 2-3 ggr per dag.
4. Redan efter att dygn kan man se att en grodd börjar bildas och efter två dygn kan man börja äta groddarna. Fortsätt skölja groddarna ett par gånger per dag tills alla är uppätna.


11 kommentarer

Annons


Laddar