Det nya året är här och för alla med gröna nyårslöften (och för den delen alla andra också) kommer här ett litet urval av växtbaserade frukostar ur skafferiets arkiv!
Det är säsong för rotsaker och här kan rödbeta förtäras såväl som en rödbetshummus med snabbsyrad kål som i form av juice med ingefära och apelsin
Smoothies är lite av en personlig favoritfrukost, gör man dem på fryst frukt och minskar lite på vätskan kan man istället äta den som frukostglass! Här är en variant på björnbärsglass toppad med allt gott från skafferiet samt en skål med matchaglass
För alla som älskar mackor och bröd kommer här receptet på mitt surdegsbröd samt hur man skapar sin egna surdegskultur och dessutom en betydligt mer snabbakad scones med apelsin & tranbär – helt utan jästid
Overnight oats förbereds på kvällen och är färdigt att ätas direkt på morgonen, gör den med frusna bär nu i vintertid. Prova också att baka detta nyttiga frö- och nötbröd.
Sen måste ni prova att göra cashewmozarella! Och skölja ner hela härligheten med en valnötsmilkshake