Annons

Annons


Dublin, Howth & Wicklow mountains

dublin_wicklowmountains
dublin_wicklowchurch

I förrgår hoppade jag på flyget hemmåt från Dublin. Där har jag, min syster och två av hennes vänner hängt några dagar. Kameran hade jag lämnat hemma, är det semester så är det och mobilkameran fick istället göra jobbet. Första heldagen hoppade vi på en buss och anlände efter ett par timmar i Wicklow Mountains national park. Som så ofta på Irland regnade det till och från hela dagen men vi fick ett par timmars hike i skogarna och fick se berg och vattenfall. Sedan var vi så kalla och blöta att vi drack kaffe och Guinness framför brasan på den lokala puben i den lilla byn Glendalough innan det var dags att hoppa på en buss hem.

Annons

dublin_templebar
dublin_pub
dublin_whisky

Kvällarna spenderade vi på stadens pubar, bäst gillade vi O’Neills på Suffolk Street. Livemusik ljuds på varenda pub, varenda kväll där gamla irländska klassiker blandas med allsång till brittiska hits av t.ex. Blur, Mumford and sons och Coldplay. På en del pubar anordnas det även irländsk dans medan lokala förmågor bjuder upp på andra. Själv lyckades jag med att vinna på såväl pubbingo som ett dansbattle men det är en helt annan historia.

Det vegetariska utbudet är lite sisådär. Vi höll på att bli stammisar på vegohaket Cornucopia där en kan blanda hej vilt från menyn, får välja till sallader och soppor och där menyn byts ut dagligen. Precis allt var inspirerande och gott, jag längtade hem till köket för att försöka återskapa några särskilda favoriter…

Vi åt också på det veganska lunchcaféet Happy Food, det var gott men lite utan finess.

dublin_howth

Vår andra heldag hoppade vi på tåget till kustorten Howth som är känd för sina storslagna klippor och som hemort för tv-kocken Donald Skehan som bland annat gjort mat-tv för svensk television. Här var planen att vandra någon av vandringslederna över klipperna men så fort vi lämnade tågstationen var vi på vippen att vända på klacken och ta tåget tillbaka. Vinden var så bitanda kall att det snarare kändes som en polarexpedition. Sällskapet ville vända om när vi nått bort till hamnen men jag ville gärna ge klipporna ett försök. Och tur var det för så fort vi lämnat hamnen blev vinden och kylan allt mildare och vi kunde njuta av 6-7 kilometers vandring.

dublin_trinitylibraray
dublin_mall

Sista heldagen stod vi på porten till det gamla biblioteket på Trinity collage när det öppnade på morgonen. Här ställs också den medeltida boksamlingen Book of Kells ut. Sen drog vi runt i stan, shoppade på Pennys, den irländska motsvarigheten till populära Primark och passade på att efter några hektiska dagar ta det aningens lugnare. Sedan var det dags att morgonen därpå bege sig hemåt efter en fullspäckad långweekend.

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar