Annons

Annons


DIY: walk in skafferi!

Jag vet att många med mig drömmer om att ha ett stort gammaldags skafferi med burkar och inläggningar staplade på rader från tak till golv. Vid den här tiden förra året var jag faktiskt i full gång med att spika ihop ett skafferi i mitt kök och det är, tro det eller ej, en ganska enkel grej att göra själv. Det som behövs är att du har en lämplig hörna. Det hade jag, en hörna som egentligen var ganska hopplöst onödig och där jag bara hade ett gammalt skåp som rymde sisådär en femtedel av vad skafferiet rymmer.

Annons

Först och främst är det viktigt att räkna så man får rätt på sina vinklar och regla upp. Eftersom jag är hopplöst spontan och onoggrann när jag gör kreativa projekt va det särdeles bra att jag teamade ihop mig med min pappa i detta projektet.

Jag hade tidigare pärlspont upp på halva väggen, denna lät jag sitta kvar och spikade sedan på ny på övre delen också. Att det blev en ful skarv gjorde inte det minsta för där satte jag upp ett hyllplan. Totalt fick jag plats med sex hyllplan från golv till tak. Hyllkonsollerna var det mest kostsamma och gick loss på dryga tusenlappen. Den gamla drickamålade dörren fick jag köpa för en hundring av en byggare jag känner och han tyckte dessutom att jag skulle ha en glaslampa som fanns i de gamla kallskafferierna från hans barndom så det letade han rätt på också och kom förbi med.

Är någon av väggarna i skafferiet en yttervägg kan man dessutom sätta in en ventil och få ett kallskafferi. Sen är det bara till att hamra på pärlspont och måla ett par lager. Slutligen spikas lister på. Klart! Och jag fick ett skafferi som rymmer mängder till ett pris på under 3000 kronor!

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar