Då var det dags för ännu en köttfri måndag i våra liv, och ännu ett snabbt recept som du har klart i ett nafs. Couscous är ibland en riktig livräddare i köket med sin tillagningstid på bara några ynka minuter och sedan lätt kombineras med allt tänkbart man har till hands. Jag rensade ut bland råvaror jag hade liggandes och som sjöng på sista versen så de tillsammans förenades i en couscoussymfoni, men har du andra godsaker till övers kan du blanda ihop en egen härlig mix.
Couscouspanna | 2 portioner
2 sojachorizo
1/2 broccoli
2 1/2 dl couscous
1 dl ajvar
1 rejäl näve färsk spenat
1 avokado
salt
svart sesam
tillval: fetaost
Stek korven tills den fått fin färg. Tillsätt broccolin, skuren i små buketter och låt fräsa med några minuter. Tillsätt couscous, vatten (mängd enligt couscousförpackningen) och ajvar, sänk värmen och låt couscousen svälla under fem minuters tid, gärna under lock.
Smaka av med salt och vänd sist ner spenaten. Häll upp på tallrik, lägg på avokado, skuren i skivor, eventuellt smulad fetaost och strö svart sesamfrö på toppen.