Annons

Annons

Chokladtryfflar

chokladtryfflar

I torsdags var det julavslutning för yogagruppen jag går i och efteråt hade vi fikaknytis. Jag hade en stressig arbetsvecka i ryggen och hade inte tid att pyssla i köket allt för länge. Så jag snodde ihop chokladtryfflar och svängde i lite superfoods – alltså tryfflar värdiga mina fellow yoganinis!

Annons

För att ta mig till yogan kör jag genom Häckebergas skogar och där, mitt i skogen, träffade jag förra helgen på en katt som bodde i en timmerhög. När jag återvände till platsen dagen därpå var hon fortfarande kvar och fick då följa med mig hem istället. Så nu har hushållet här på gården utökats, åtminstone tillsvidare, med ännu en person. Vi börjar visst bli en riktigt stor familj!

Annons

timmer

Tryfflarna passar perfekt till kaffet efter en fin middag, ett lyxigt festsnacks eller som lite nyttigare julgodis. I nya numret av Femina hittar du fler recept på såväl mat uppdressad för fest, som till fika men mängder av bullar!

Tryfflar

150 g choklad, hackad
½ dl havregrädde
1 dl solroskärnor
½ dl kakaonibs
2 msk kokosolja
1 msk chiafrö
salt
kakao att rulla tryfflarna i

Koka upp grädden, tag från värmen och rör i chokladen. Rör tills all choklad smält helt.
Mal solroskärnor och mortla kakaonibsen. Blanda i  samtliga ingredienser i chokladsmeten. Ställ i kylskåp 30 minuter och rulla därefter bollar, vänd dem i kakao.


9 kommentarer

Annons


Laddar