Annons

Annons


Cashew cream pie med lingon & kola

cashewcreampie_lingonkola

Goder måndag vänner! Har ni några särskilda smakkombinationer som ni bara älskar och ständigt återkommer till? Jag har massvis och utgår oftast ifrån dessa olika smakkompisar som bassmaker för olika maträtter, kakor och hopkok när jag hittar på nya recept. En av alla dessa favoriter är kola och lingon. I detta receptet blandade jag dessutom i rostade hasselnötter.

Annons

___

Cashewcream
2 dl cashewnötter, blötlagda minst 5 timmar
1/2 dl kokosolja
3-4 msk vatten
1 msk agavesirap
1/2 msk citronsaft
1 tsk vaniljpulver

Botten
2 dl solrosfrö
1/2 dl hasselnötter
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1/2 tsk kanel

Dadelkaramell
10 mjuka dadlar, urkärnade
1 dl havremjölk
1 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
salt efter smak

1 dl hasselnötter
1 dl lingon + mer till garnering

Botten: Börja med att rosta hasselnötterna, både till botten och till fyllning. Mät upp en halv dl av de rostade hasselnöttera och lägg i en mixerskål tillsammans med solrosfröna. Mixa till ett mjöl och tillsätt sedan övriga ingredienser till botten. Klä botten av en springform med plastfolie eller bakplåtspapper och spänn sedan fast sidorna. Tryck ut den gryniga massan på botten och ställ sedan in i kylskåp medan du fortsätter med de andra momenten.
Cashewcream: Smält kokosoljan och mixa sedan ihop samtliga ingredienser i en mixer, gärna höghastighets, till en helt slät kräm.
Dadelkaramell: Mixa samman ingredienserna, smaka av med salt. Vänd ner resterande hasselnötter i karameller.

Ta fram bottnen, häll på hälften av cashewcream och sedan ett lager med karamellen/hasselnötter och lingon. Dra runt lite med en sked och häll sedan på resten av creamen. Toppa med mer lingon och lite av hasselnötterna eller precis hur du vill. Ställ i kylskåp ett par timmar innan servering.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar