Annons

Annons

Bönsallad med krassedressing

bonsallad_krassedressing

Det är en alldeles särskilt härlig tid för sallader nu under första halvan av september. Trädgårdslandet är översvämmat med grönsaker och det känns nästan som att svassa runt i mataffärens grönsaksavdelning när jag nu plockar grejer i landet – här finns ju nästan lite av allt (ja, förutom möjligen avokado då)!

Annons

Det här är dessutom andra raka receptet som innehåller krasse och här använder jag den peppriga smaken för att krydda upp en vinägrett. I det förra mixade jag bladen i en slags krämig krassepesto eller pastasås som gör att man har middag klar på ett par ynka minuter. Den här salladen har du klar lika snabbt och är god att äta som en snabblagad lunch, som sallad till en middag eller bara ihop med lite ugnsrostade rotsaker eller linsbiffar.

___

Annons

Sallad
250 g gröna sojabönor
½ gul squash
10 cm gurka
1 avokado
1 näve cocktailtomater/vinbärstomater
2 grönkålsblad
1 ringblomma
chiliflakes

Krassedressing
1 näve indiankrasseblad
1/3 chili, grön eller gul
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt & svartpeppar

Mixa samman ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och svartpeppar.
Koka sojabönorna ett par minuter tills de fått bra tuggmotstånd.
Skär grönsakerna i bitar, grönkålen kan man gärna knåda lite lätt så de mjuknar i konsistens. Lägg grönsakerna i en skål och häll dressingen över, rör runt så allt blandas väl och toppa med ringblomskronblad och chiliflakes.


Kommentera

Annons


Laddar