Annons

Annons

2016 – en återblick

kollage2016

Såhär års sitter det på sin plats med lite tillbakablickande på det gångna året. Det började i full storm med massvis av intervjuer, några sjukt iskalla dagar i Stockholm, besök i morgonsoffan på Gomorron Sverige innan Vegorätt som första svenska vegetariska matprogram sändes på SVT.

Annons

Jag vinterbadade i Helsingborg. Så flyttade kattungarna Finn och Vide hem till mig och Lo var missnöjdast i världen! Samtidigt byggde pappa och jag ett skafferi i köket och nu ser det som det stått där allt sedan huset byggdes.

Framåt påsk tog jag upp mitt täljande och gick på dagskurs hos en dansk hipster. Jag täljde tills varenda finger blödde och skar sönder vartendaste byxknä. Träningsvärken i hand- och armmusklerna dagarna efter var dessutom omänsklig men fina skedar bidde det!

Annons

Så packade jag väskan och drog till Island för att hälsa på min syster. Vi vandrade i berg i snöstorm för att bada i varma källor, vaknade en morgon i ett gammalt fiskehus i Vík, tog morgondopp i en naturpool omringad av berg, såg sälar i islagunen och lunnefåglar på klipporna över de svarta stränderna och växthus fyllda med bananpalmer. Samtidigt blommade rapsen utanför mitt köksfönster hemma.

Jag fick ett bokkontrakt på Norstedts och fick jobba hela sommaren med drömprojektet boken ”Det goda gröna”.

På midsommar simmade jag i sjön med håret fullt av blåklint och hundkäx.

Elenore och jag lagade mat på Vegomässan i Stockholm, granngårds på Mossagårdsfestivalen, på Vikentomater och Skånes matfestival.

Annons

Det växte grönt ut ur växthuset och trädgårdslandet var mer prunkande än någonsin.

Jag fyllde 28 med pompa, ståt, Billie the vision och två tårtor, varav jag inte bakat en enda själv! Sen hade jag jobbat så hårt att jag tog helt slut och bestämde mig för att vara ledig ett par månader. Det gick inte så bra men jag och systern min drog till Bornholm, Nimis och bodde över i Köpenhamn.

Det var också året då jag miste mina höns Hillevi och Hector som lämnade jordelivet och stora sorgligheter efter sig.

Och så någon vecka innan jul fick jag helt plötsligt och oväntat ett nytt stort spännande projekt att bita tag i, men det får bli en historia för 2017!


Kommentera

Annons


Laddar