Annons

Annons

Vegetarisk snabbmat – portobelloburgare med myntatzatziki

portabelloburgare

Dagar när jag har fullt upp och inte har tid att stå och fixa i köket, röra i grytorna och strössla tusenskönablad över kreationerna händer det att jag springer in i mataffären och roffar åt mig portabellosvamp och någon trevlig bulle. Resten har jag vanligtvis hemma och på tio minuter står middagen färdig – portabelloburgare i all hast. Det här är snabbmat på riktigt!

Annons

Skulle man ha lite mer tid någon dag och känner för att dra fram grillen är portabellosvamp också trevligt att grilla för att bli burgare eller som tillbehör till andra rätter. Passar fint nu när sommaren tågar in.

Förutom burgaren fastnade också hushållets matgladaste krabat på bild, katten Finn. Så fort jag stökar i köket är han på plats och håller uppsyn över om något skulle tappas och under vareviga fotosession står han bredvid och slickar sig om nosen. Nästan alltid kul när ens mat uppskattas!

Annons

portabelloburgare_

Portabelloburgare med myntatzatziki
portabellosvamp
hamburgerbröd eller fralla
ketchup
ättiksgurka
1-2 gula lökar, skalade och strimlade
rucola eller annan sallad

Skär bort foten på portabellon och stek den i lite olja, pressa på den när den mjuknat så lite av vätskan från den kan stekas bort, jag tycker att burgaren lätt blir för svampig annars. Stek också löken med lite salt och peppar bredvid svampen på järnet tills den mjuknat och fått fin färg.
Lägg ihop burgaren.

Tzatziki med mynta
3 msk Oatly iFraiche eller Alpro GoOn
ca 10 cm gurka
1 tsk hackad färsk mynta
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
citronsaft efter smak

Slanta gurkan och rör samman ingredienserna, pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar och citronsaft.


Kommentera

Annons


Laddar