Annons

Annons

Veganska våfflor med kokosgrädde

veganskavafflor_kokosgradde

Nu är det mycket festligheter på en och samma gång, både påsk och våffeldag, tjohej!

Våfflor är egentligen världens bästa fika när man får lite oväntat besök. Det går skitsnabbt att svänga ihop smeten och ännu snabbare att grädda dem. Ingredienserna är inte heller så värst märkvärdiga utan något som jag tror de flesta oftast har hemma. Jag gör mina veganska med kokosolja men det går precis lika bra att använda mjölkfritt margarin eller smör, då kan man hoppa över rapsoljan för den tillsätter jag mest för att få till en lite mer angenäm färg och en smakbrytning till smeten.

Annons

veganvafflorkokosgradde

Veganska våfflor | 4 st
½ dl kokosolja, jag valde den raffinerade utan smak
2 dl havremjölk
½ dl vatten
1 msk kallpressad rapsolja
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
några nypor salt

Annons

Smält kokosoljan så den blir rinnande. Blanda samtliga ingredienser och låt gärna smeten stå och svälla 10 minuter.
Grädda smeten i våffeljärn och servera med t.ex. sylt och vispad sojagrädde eller kokosgrädde (se recept nedan).

Kokosgrädde
1 burk kokosmjölk
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. 1-2 tsk agavesirap

Ställ kokosmjölken i kylskåp över natten. När kokosmjölken blir kall delar mjölken sig från kokosvattnet.
Öppna burken och ta med en sked ut kokosmjölken, allt det vita det vill säga, och lägg i en skål. Häll över kokosvattnet som blir över i en glasburk och förvara i kylskåp, använd detta till exempel som vätska i en smoothie.
Tillsätt eventuellt vanilj eller agave och vispa sedan för hand eller med elvisp tills kokosmjölken får en fluffig konsistens.


4 kommentarer

Annons


Laddar