Annons

Annons

Tomat & auberginepasta

tomat_aubergine_pasta_

De senaste dagarna har jag murat odlingsbäddar i växthuset som mina föräldrar byggde i anslutning till min köksträdgård förra sommaren. Nu ska bara stengolvet läggas och bäddarna fyllas med jord åt plantorna – sen är det äntligen klart. Jag har varit så uppslukad i grovarbetet att jag helt glömde bort att blogga igår, som jag ju annars alltid gör om torsdagar.

Annons

Nåväl, något som jag ska odla i växthuset i sommar är huvudråvarorna till dagens recept – aubergine och tomater av flera olika sorter. I örtagården är salvian och timjanen fortfarande gröna och fina och får ge en färsk örtig, somrig smak åt det mesta jag lagar.

Annons

Tomat & auberginepasta
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finskivad
7 blad färsk salvia
några kvistar färsk timjan
2 små auberginer, skuren i kuber
500 g krossade tomater
3 dl vatten
ca 350 g spagetti
salt & svartpeppar
oliver & ruccolasallad till servering

Fräs löken i olja med salvia och timjan, salta och peppra. Tillsätt vitlöken när löken mjuknat och stek ytterligare några minuter. Tillsätt aubergine och stek tills den mjuknat, häll på krossade tomater och vatten. Låt sjuda i 20 minuter.
Koka spagettin och häll över den till tomatsåsen. Tillsätt lite av pastans kokvatten till såsen om den känns stabbig. Smaka av med salt & svartpeppar.
Servera med oliver & ruccola


2 kommentarer

Annons


Laddar