Annons

Annons

Toast med gräddstuvad ängschampinjon

IMG_20160710_165136
champinjontoast

Uti min hage där växa, ja dessvärre inga blåbär, men däremot ängschampinjon! Och just nu poppar de upp som allra bäst och jag kan skörda uppåt två gånger om dagen. För två somrar sedan plockade jag så pass mycket att jag kunde frysa in och vara självhushållande på champinjon över hela vintern.

Annons

___

Toast med gräddstuvad ängschampinjon | 2-3 mackor
10 champinjoner
ca 10 blad fryst ramslök el 1 vitlöksklyfta
1 dl havregrädde
1-2 tsk tamari
1 tsk dijonsenap
½ tsk timjan
riven muskotnöt
salt och svartpeppar
+ bröd att äta till

Skiva champinjonen och fräs den med lite olja i stekpanna. Hacka ramslök/vitlök och tillsätt denna till stekpannan när champinjonerna fått fin färg, krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädde, senap och tamari när ramslöken/vitlöken mjuknat lätt, riv i muskot. Låt stuvningen koka samman så vätskan reduceras. Smaka av och efterkrydda eventuellt. Servera t.ex. på skivor av surdegslevain.


1 kommentar

Annons


Laddar