Hoppas ni hade en riktigt härlig midsommar igår trots kanske såväl kyla som regn. För mig är midsommar en av många favorithögtider med sina knasiga traditioner, naturnära partajande och en särskild mystik som sommarnätter ibland kan bjuda på. Dessutom är det också startskottet för mångas semestrar, bara det är väl så smått magiskt!
Om där blev någon nypotatis över från festmåltiden kan ni skatta er lyckliga, då kan ni steka upp dem till lunch idag och vända ner i en örtsås – ett gott tillbehör till det mesta.
_______
Stekt nypotatis i örtolja
1 kilo kokt nypotatis
2 dl blandade örter, jag använde gräslök, salvia, timjan och oregano
½-1 vitlöksklyfta
några msk olja
salt & svartpeppar
Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och potatisen. Stek på medeltemperatur-hög tills potatisarna fått fin färg runt om. Förflytta potatisen till en skål.
Mixa örterna och vitlöken med några matskedar olja, salta och peppra. Häll såsen över potatisen och vänd runt.