Annons

Annons

Squashsoppa med dukkah

squashsoppa

Längtan efter mer värmande och mustig mat smyger sig på i takt med att temperaturen sjunker och höstvindarna viner allt högre. Squashplantorna levererade som vanligt förträffligt bra i sommar och fick här bli som bas i en soppa.

Annons

Jag har nyligen upptäckt att bästa tänkbara topping till soppor är att strö dukkah på. Nu har jag gjort en stor sats som jag förvarar i en burk och har till hands till soppkoken!

___

Squashsoppa
1 zucchini/sommarsquash, jag använde en gul
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2-1 chili
1 1/2 dl röda linser
ca 8 dl buljong eller vatten
salt och svartpeppar
1 tsk mortlade korianderfrö

Skala och strimla löken, fräs den i olja några minuter. Tillsätt tunt skivad vitlök, skivad zucchini och finhackad chili, salta och peppra och fräs tills zucchinin mjuknat. Tillsätt linser och buljong, låt koka 15 minuter och mixa sedan soppan slät.


1 kommentar

Annons


Laddar